Vizualizari

marți, 16 februarie 2010

Sucuri naturale de fructe-afine

-SUCURI NATURALE DIN FRUCTE-AFINE----Considerate ca--PURIFICATORI-LAXATIVI- ai organismului , SUCURILE DE FRUCTE sunt nutritive , energetice , revitalizante ; in general au un gust placut si permit diferite combinatii intre ele . Sucul natural din fructe reprezinta lichidul extras din fructele in stare proaspata , sanatoase , dupa ce acestea au fost spalate , curatate , si daca este cazul , taiate si maruntite cu ajutorul cutitului sau a mixerului [storcator]. Se recomanda consumul sucurilor de fructe intre mese . Prezentam , in continuare , cele mai cunoscute si utilizate sucuri de fructe aplicabile diferitelor simptome si boli :--------SUCUL DE AFINE-----Mai putin cunoscut sub aceasta forma , este deosebit de util . Are culoare inchisa , gust acrisor si--ATENTIE- pateaza foarte repede . Se remarca prin calitatile astringente , contine sustante care impiedica inmultirea bacteriilor . Este folositor in infectii intestinale , enterite , diarei , putrefactii intestinale . Are propietatea de a scade zaharul din singe . Regleaza scaunele , inceteaza fermentatiile intestinale , ajuta la eliminarea gazelor , amelioreaza vederea nocturna , amelioreaza inflamatiile hemoroidale si restabileste pofta de mincare . Are efecte favorabile in : --ENTERITE--DIAREE--dar si in constipatii . --COLITE--PUTREFACTII INTESTINALE--ATEROSCLEROZA--COLIBACILOZA--TULBURARI CIRCULATORI[varice , arterite]--DIABET-- .--------De retinut----- Se recomanda suc proaspat extras , --cca-5-ml- , amestecat cu putina apa , inainte de mese . Din suc de afine se poate prepara -GELATINA DE AFINE-foarte buna la gust si folositoare . ---CANTITATI--- 250g fructe proaspete , 20g de zahar , 1,5 foi de gelatina si -75-ml apa . Se extrage sucul de fructe iar resturile se fierb cu -50-ml apa si se strecoara . In jumatate din lichidul fierbinte rezultat , se dizolva gelatina muiata in apa rece ramasa .Se amesteca gelatina cu sucul de fructe pina la omogenizare , apoi se rastoarna intr-o forma umezita si se da la rece . PENTRU DIABETICI zaharul se inlocuieste cu zaharina .

Index