Vizualizari

vineri, 23 iulie 2010

Sucuri naturale de legume-cartofi

SUCURI NATURALE DE LEGUME-CARTOFI- ----Este unul din cele mai pretioase sucuri folosite in tratarea gastritelor si ulcerelor gastroduodenale . Este diuretic , emolient , antispasmodic si un excelent calmant si cicatrizant al mucoaselor digestive . Are efecte favorabile in : --GASTRITE--ULCERE-GASTRICE SI DUODENALE--DIABET--DISPEPSII--HEPATISM SI LITIAZA BILIARA--CONSTIPATIE--HEMOROIZI--GLICOZURIE--SCORBUT--CURATIREA PETELOR DE PE PIELE--TULBURARI GASTICE DE ORIGINE NERVOASA-- . De retinut --In ulcere gastrice si duodenale , ca si in diabet se ia o jumatate de pahar , de -4- ori pe zi , timp de o luna . In tulburari gastrice de origine nervoasa , se poate combina cu suc de morcovi si telina . Pentru celelalte afectiuni , se bea cate -1/2-1/3- pahar , inainte de mesele principale , timp de -2-3- saptamini . Pentru prepararea sucului de cartofi se aleg legume sanatoase , nedeshidratate si neincoltite . Se curata cate un tubercul -[-ATENTIE-la solanina , stratul aflat imediat dupa coaja , de culoare verzuie] , si se introduce in apa . Se spala si se prelucreaza imediat . Se foloseste numai in stare proaspata ptr ca isi schimba foarte repede gustul si culoarea . Deoarece nu are gust prea bun , cei care nu-l suporta il pot consuma amestecat cu oricare dintre celelalte sucuri de legume sau fructe .

Index