Vizualizari

vineri, 8 aprilie 2011

Sucuri naturale de legume - varza

Sucuri naturale de legume varza . Se poate spune pe drept cuvant , ca sucul de varza este un adevarat medicament natural , si un remediu polivalent de mare putere . Un remediu firesc , echilibrat , superior anumitor preparate de laborator . Cantitatea de sulf pe care o contine ii asigura virtuti remineralizante si reconstituente , conferindu-i o actiune dezifectanta si tonifianta in afectiunea aparatului respirator , in anumite eczeme , in seboree si protectia cutanata . Magneziul , Potasiul si Calciul concura la sporirea mijloacelor de aparare ale organismului . Vitaminele ii confera un efect revitalizant , si reechilibrant , in buna functionare a organismului . Astfel prezenta vitaminei A intretine nutritia tesuturilor si intarzie aparitia semnelor exterioare ale imbatranirii --- prin vitamina B , memntine echilibrul sistemului nervos . El mai favorizeaza , absortia oxigenului la nivelul celulei si metabolismului glucidelor . O doza de un pahar de suc de varza pe zi , va aduce o rapida ameliorare a starii generale-[revitalizant] , o crestere a vitalitatii , si la atenuarea s-au disparitia tulburarilor intestinale , urinare , respiratorii . Sucul de varza nu are gust prea placut , dar acceptabil in comparatie cu altele . De aceea i se va adauga-[dupa preferinte] suc de morcovi s-au combinatii de alte sucuri s-au/si cateva picaturi de lamaie . Are efecte favorabile in : --- ACNEE---ADENITE---ALCOOLISM---ANGINE---ANEMIE---AFONIE---ARTRITISM---ASCITA---CIROZA---COLITA---DEMINERALIZARE---STARII DEPRESIVE-[depresie nervoasa]---DIABET---ENTERITE---GRIPA---GUTURAI---INFECTII INTESTINALE---LITIAZA URINARA---NERVOZITATE---EDEME---OLIGURIE---DIFERITE ACTIUNI ALE PIELII---PLEUREZIE---PLEURITA---RAHITISM---SCORBUT---SEBOREE---SENESCENTA---TUMORI ALBE---ULCERE GASTRICE---VIERMI INTESTINALI-- . De retinut : Pentru obtinerea sucului de varza se foloseste numai leguma proaspata si sanatoasa , altfel sucul obtinut este aspru si are un gust iute , Se curata de impuritati si de foile exterioare , se spala si se scurge de apa . Inainte de a fi introdusa in storcatorul electric , se spala si se taie in bucati potrivite . Daca nu dispunem de un asemenea aparat , leguma se taie ,,fideluta'' cu un cutit de bucatarie , si se stoarce , s-au preseaza puternic . Sucul rezultat se consuma , de preferinta imediat . In cazul in care dorim , sa pastram o anumita cantitate , se poate tine in frigider --- dar nu mai mult de 10-12 ore , timp in care se limpezeste . Dupa aceea retinem numai cantitatea limpede-[sucul] . Deoarece poate genera gaze in stomac-[hidrogen sulfurat] , se recomanda folosirea lui impreuna cu sucul de morcovi . Sucul obtinut din varza de Bruxelles asociat cu suc de fasole verde si laptuca-[salata] isi sporeste efectul in diabet .

Index